EUREKA – biztonság felsőfokon

A Roboris (Pisa – Italy) által kifejlesztett Eureka Virtual Machining a szerszámgép teljes 3D-szimulációját egyszerű és intuitív grafikus felületen keresztül valósítja meg az utófeldolgozott G-kód segítségével. Az Eureka segít elkerülni a drága munkadarabok megrongálódásának, a szerszámok és alkatrészek megrongálódásának veszélyét, vagy akár a programozási hibák miatti összeomlását. A szerszámgép 3D modell szintű leképezésén vizsgálhatjuk a szerszám ütközéseket, felépíthetjük a teljes megmunkálási környezetet, lefogókkal, asztalokkal, palettákkal, …stb. A szimuláció a generált CNC program alapján történik, vagyis a gép mozgása és a szimuláció ugyanazt a programot használja, ugyanaz a mozgás jön létre. Így már tervezési fázisban ellenőrizhetjük a mozgásokat kiszűrhetjük az esetleges ütközéseket. A testreszabások lehetőségeinek köszönhetően, minden szinten számos fontos gyártó választotta az Eureka-t saját ellenőrző szoftverként és megoldásként ügyfelei számára. Az Eureka minden kinematikát támogat, korlátlan számú tengellyel, a 2 tengelyes esztergagéptől a többfunkciós megmunkáló központokig. Emulálja a piacon a legnépszerűbb NC vezérlőket: Heidenhain, Fanuc, Siemens, Num, Mazatrol, OSAI, Z32, Fidia, Selca. Az egyéb vezérlők könnyen integrálhatók a szoftverbe. Természetesen a ZW3D teljes mértékben együttműködik a páratlan pontosságú rendszerrel a szerszámgép, szerszám és munkadarab megóvásáért. 

Valós idejű szimuláció

Az Eureka a CAM rendszer által generált APT-t vagy ISO-kódot egy 6 vagy több tengelyes robotcella programjába alakítja át egy dedikált utófeldolgozó modul segítségével. A konverziós folyamat során az  Eureka kiszámítja a robotok  és a külső tengelyek optimális mozgását, amelyek szimulálják a megmunkálás valamennyi aspektusát.

A szoftver olyan problémákat észlel,  mint a szingularitások, az ütközések, a határokon túl is képes érzékelni és erőteljes, könnyen használható eszközöket kínál ezek kiküszöbölésére. Az ütközések kiszámítása során figyelembe veszik az összes alkatrészt, beleértve a megmunkált állományt is. A 64 bites verzió lehetővé teszi a korlátlan méretű fájlok nagyon gyors feldolgozását.

Főbb jellemzői:

 • Az egész munkatér reális 3D szimulációja;
 • Valós idejű anyag eltávolítás szimuláció;
 • Összeütközések, szingularitás és a határértékek felderítése;
 • Automatikus szerszámcsere-menedzsment;
 • Hatalmas szerszámpályák kezelése több millió ponttal;
 • A pályák interaktív szerkesztése;
 • Automatikus robot és külső tengelymozgások optimalizálása;
 • Erőteljes vizuális eszközök az ütközések, a szingularitások és a határok nélküli rögzítéséhez;
 • Megmunkálás a robotra és rögzített szerszámokra szerelt munkadarabon;
 • A piacon megtalálható valamennyi ipari robotra: ABB, Kuka, Fanuc, Motoman, Kawasaki, Staubli, Comau;
 • Itegráltság a legnépszerűbb CAD/CAM és eszközkezelő rendszerekkel: ALPHACAM, VISI, RTM, EDGECAM, GO2CAM, CAMWORKS, CREO, MASTERCAM, CIMATRON, GIBBSCAM, DELCAM, WORKNC, TEBIS, ZW3D, WINTOOL, ZOLLER TMS.