A Pécsi Tudományegyetem és a ZW3D

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

A Pécsi Tudományegyetem a ZW3D CAD/CAM tervezőrendszert választotta orvosi innovációihoz

A ZWSOFT a világ egyik vezető szállítója a fejlett CAD/CAM megoldásoknak és az UP Engineering Tervező Iroda a kiemelt helyi viszonteladó ZW3D 2018 termékeket adományozott a Pécsi Tudományegyetemnek, amelyet a kutató mérnökökből álló orvosi egyetemi csoport a PTE3D csapata fog használni. Ezen kívül kiemelt szakmai támogatást nyújt, hogy a PTE3D ezen a rohamosan fejlődő területen szellemi műhelyként összefogva a legkülönbözőbb szakirányokat az élvonalban járhasson a legújabb technológiák kipróbálásában, implementálásában és innovációjában.

A Pécsi Tudományegyetemet 1367-ben alapították Magyarország egyik első egyetemeként és Európa egyik legfontosabb technológiai intézményének. A PTE magjában az orvosi iskola törekszik arra, hogy úttörő szerepet töltsön be az orvosi kutatások újításaiban, és ezért létrehozta a 3D Projektcsoportot a PTE3D-t.

 

\

 

A feltörekvő csoportnak szüksége van a segítségre

A PTE3D az újonnan létrehozott modelleknél alkalmazni szeretné a 3D nyomtatási lehetőséget. Teljes mértékben megértik, hogy a 3D nyomtatási technológia jelentősen megváltoztatja a mérnöki, egészségügyi és művészeti tevékenységeket.

A 3D-s nyomtatási technológia orvosi gyakorlatba helyezéséhez a csoport rájött arra, hogy sürgősen meg kell találnia a megfelelő 3D-s CAD/CAM megoldást. A ZW3D erőteljes tervezési eszközöket és egy könnyen használható Reverse Engineering modult kínál, amely lehetővé teszi a diákoknak, hogy átfogó képet kapjanak arról, hogy miként alkalmazzák innovatív munkájukat a valós világban.

 

\

 

Séta mielőtt futna

Most a csoport a ZW3D-t használja az organikus szervalkatrészek (pl. csontok, fogak) és szilikonformák tervezéséhez, rehabilitációs berendezések fejlesztéséhez, melyben nagyszerű segítség a rugalmas test-felület hibrid modellezés.

 

\

 

Ezen túlmenően a csoport a feladatai során nagyszerűen tudja alkalmazni a 3D felületmodellezést (pl. STL/pontfelhő adatok kezelését) a ZW3D beépített Reverse Engineering (Point Cloud) szolgáltatásain keresztül. 

 

\

 

“Nagyon köszönjük a ZW3D-t és a helyi csapat támogatását, szolgáltatását” – jegyezte meg Mendler János, a PTE3D gépészmérnöke. “Mivel később marógépeket is fogunk használni, a ZW3D CAM két tengelyes esztergálása és 2-3 tengelyes marása is nagyon fontos lesz számunkra. Az UP Engineering folyamatos támogatása nagyon hasznos lesz. “

“Nagyon örülünk, hogy a ZW3D segíteni tud, hogy a 3D Projektcsapat jobban összpontosíthasson az orvosi innovációra, ahelyett, hogy a nehezen használható CAD lekötné idejüket. Mindent megteszünk, hogy segítsünk” – mondta Colin Lin, a ZW3D igazgatója.

A Pécsi Tudományegyetemről

A 651 éves múlttal a Pécsi Tudományegyetem kiemelkedő szerepet kapott a nemzetközi kiválóságok terén. Az egész intézmény és a tanulmányi program vezető pozíciókat töltött be a magasan elismert nemzetközi rangsorokban.