A ZW3D CAM “tactics” műveletek

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

Valaha is kíváncsi volt, hogyan lehetséges hatékonyabban programozni? A hatékony CNC program megteremtése nem csak a CAD/CAM ismeretét igényli, hanem a valós megmunkálás ismeretét is. Ez a know-how figyelembe vesz olyan dolgokat is mint például a szerszámok, a gépi erő, az alkatrész alapanyaga, a megfelelő fogásmélység és sok egyéb. A mai megosztásban bemutatom Önnek, hogyan csökkentse a programozási időt a taktikai műveleteken keresztül a ZW3D-ben. A ZW3D három különböző taktikát kínál: furat taktika (Hole Tactic), 2x marási taktika (2x Milling Tactic), 3x marási taktika (3x Milling Tactic). A taktika képes automatikusan azonosítani a megmunkálási funkciókat, majd kiválasztja a megfelelő szerszámokat és műveleteket a megmunkálás befejezéséhez. Ez ~ 70% időmegtakarítást jelent a megmunkálás elkészítésében.

Hole Tactic

A HoleMaking Tactic Manager használatával definiálhatunk egy taktikát az “intelligens” furat műveletek létrehozásához. Ez szabályokat fog létrehozni és kiválasztja a CAM funkciókat. Többek között ezek a szabályok határozzák majd meg, hogy az egyes műveletekhez mely szerszámokat kell használni a szerszámtárból (ez előre definiálható) a különböző furat típusok (furat, menet, dörzsár stb.) automatikus megmunkálásához. Meghatározza a megmunkálási sorrendet (sorrend, minimális távolságot Stb.) a szerszámút elkészítéséhez. Természetesen ezen funkciók utólag szerkeszthetők.

 

 

2x Milling Tactic

A 2x műveletek lenyitása után a tactics fülön használja a Mill2  funkció gombot az “intelligens” szabályalapú 2 tengelyes marási műveletek létrehozásához. Ez szabályokat fog létrehozni és kiválasztja a CAM funkciókat. Többek között ezek a szabályok határozzák majd meg, hogy az egyes műveletekhez mely szerszámokat kell használni a szerszámtárból (ez előre definiálható) a különböző marás típusok automatikus megmunkálásához (felület, test, profil, zseb stb.) Meghatározza a megmunkálási sorrendet (sorrend, minimális távolságot Stb.) a szerszámút elkészítéséhez. Természetesen ezen funkciók utólag szerkeszthetők.

 

 

3x Milling Tactic

Ez a forma nagyon hasonlít a Mill2 taktikához, a 3 tengelyes műveletek között található. Használja a Mill3 taktikát, hogy definiáljon egy “intelligens” szabályalapú 3 tengelyes marási műveletet. Ez szabályokat fog létrehozni és kiválasztja a CAM funkciókat. Többek között ezek a szabályok határozzák majd meg, hogy az egyes műveletekhez mely szerszámokat kell használni a szerszámtárból (ez előre definiálható) a különböző marás típusok automatikus megmunkálásához (felület, test, profil, zseb stb.) Meghatározza a megmunkálási sorrendet (sorrend, minimális távolságot Stb.) a szerszámút elkészítéséhez. Természetesen ezen funkciók utólag szerkeszthetők.