Electrode Focus a ZW3D-hez

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

Electrode Focus ™ a ZW3D-hez: Hatékonyabb elektróda kialakítást tesz lehetővé

 

Az  FOV által kifejlesztett plug-in az Electrode Focus ™ már elérhető a ZW3D 2020-ban (verzió: Standard, Professional és Premium), speciális eszközöket biztosítva az elektróda tervezéséhez, mindezt egyszerűen és nagyobb hatékonysággal.

Electrode Focus.png

 

A Dél-Koreában alapított FOV egy innovatív cég, amely elkötelezett a professzionális megoldások biztosításában a tervezés hatékonyságának és a termék minőségének javítása érdekében. Az Electrode Focus a cég egyik kiemelkedő megoldása. Vessen egy pillantást arra, hogy ez miként segít az elektróda kialakításában.

Végezze el a dolgokat egy eszközkészlettel

Az ellenőrzés, az elektróda modellezése, az elektróda test létrehozása, az elektróda BOM és a rajzok generálása, cseréje, ellenőrzése stb. területén az Electrode Focus kielégíti az elektródák tervezési folyamatának teljes igényeit, és ezzel időt takaríthat meg a különböző tervezési megoldások közötti váltáshoz.

1. ábra: Az elektróda-fókusz funkciók áttekintése

1. ábra: Az elektróda fókusz funkcióinak áttekintése

 

Intuitív módon ellenőrizze az ütközéseket

A “Check electrode face” paranccsal intuitív módon ellenőrizheti az esetlegesen ütköző felületeket a virtuális szerszámmal és tartóval, amelyeket testreszabhat a tényleges megmunkálási körülményekhez. Ezenkívül lehetővé teszi az interferencia ellenőrzését a virtuális eszköz véletlenszerű mozgatásával vagy egy adott pontra történő pozícionálásával. Ilyen módon meggyőződhet arról, hogy a felület megmunkálható, és durva megmunkálási próbát végezhet az elektróda kisütésével.

2. ábra: A virtuális szerszámmal és tartóval történő interferencia ellenőrzése a megadott position.png helyen

2. ábra: A virtuális szerszámmal és tartóval történő interferencia ellenőrzése a megadott helyzetben

 

Rugalmasan hozzon létre elektródákat Auto vagy Block funkcióval

Az elektródageometria létrehozásának két módja van – Auto és Blokk. Az Auto segít az elektróda geometriájának létrehozásában azáltal, hogy automatikusan kivágja a kiválasztott felületek vagy élek alapján; míg a Blokk: a logikai kivonás műveletet (Boolen substract) hajtja végre a kiválasztott geometria és a határoló boxok között. A nagy teljesítményű modellező parancsok segítségével könnyedén létrehozhat elektródákat, bármely komplexitáshoz.

 

Figure 3. Create electrodes with Auto or Block.png

3. ábra: Elektróda készítés Auto vagy Block

 

Erőteljes eszközökkel tervezzen hatékonyabban elektródákat

Hatékony szerkesztési parancsok, például Split Shape, Smart trim to face, Face Offset, DE Face Offset, Simplify Az Electrode Focus segítenek rövid idő alatt megtervezni az ideális elektróda geometriát.

4. ábra: A szabálytalan elektróda geometriájának szerkesztése a Split Shape.png segítségével

4. ábra: A szabálytalan elektróda geometriájának szerkesztése az osztott alakzat segítségével

 

Adatok exportálása a pontosság ellenőrzéséhez

Az Inspection Point paranccsal a pontadatok mind TXT, mind Excel formátumban exportálhatók a CMM (Coordinate Measuring Machine) ellenőrzéshez, segítve a megmunkált termékek minőségének biztosítását, különösen a nagy pontossági követelmények esetében.

Az Electrode Focus fent említett nagyteljesítményű tulajdonságaival a ZW3D sokkal erősebbé válik az elektróda kialakításában. 

Most az Electrode Focus csomag elérhető online, 30 napos ingyenes próbaverzióval. Ha elektródák tervezésén dolgozik, ne hagyja ki. Töltse le a  ZW3D 2020-at és az Electrode Focus-t most.