Encapsulate és Record state funkció

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

ZW3D CAD Tipp: Encapsulate és Record State

A ZW3D rugalmas modellezési módszert kínál: Parametrikus tervezés és Direkt szerkesztés egyben. A natív 3D modell számára a modellezési előzmények fontos szempont. Nemcsak az ötletet rögzíti a tervezési folyamat során, hanem biztosítja a tervezési folyamat visszamenőleges tulajdonságait, szerkeszthetőségét is. Ez a funkció egyszerűen szerkeszthető a műveletek újradefiniálásával.

Ebben a cikkben az Encapsulate és a Record state funkció kerül bemutatásra, melyek a history menedzser jobb egér gombbal előkerülő menüjében találhatóak, mint az 1. ábrán látható.

\

Ábra 1: Jobb egér gomb a history menedzserben

Encapsulate

Az együttműködésen alapuló tervezési folyamat során az adatok beágyazására vonatkozó követelményre van szükség a bizalmas kezelés biztosításához, vagy azért, mert a tervezők nem akarják megosztani tervezési ötleteiket másokkal. A történelemkezelő (history) jobb egérgombos menüjében található kapszulázási (encapsulate) funkció megfelel ennek a kérésnek.

Az Encapsulate parancs használatával törölheti az aktív rész összes előzményét, és létrehozhat egy StartData nevű szolgáltatást. Ezután elveszti a tömörített adatokhoz tartozó paramétereket.

\

Ábra 2: Encapsulate funkció

Record State

Használja ezt a parancsot a történelmileg létrehozott objektumok növekményes mentésének elvégzéséhez.

(1) Az egyik legfontosabb feladat a history regeneráció felgyorsítása. Ha egy record sate funkciót beillesztenek egy rész előzményei közé, az adott pontra létrehozott összes adat rögzítésre kerül a funkcióhoz.

Egy nagyon összetett modellnél, ha valamilyen record state tulajdonságot illeszt be megfelelő pozíciókba, a history regenerálásának időtartama jelentősen csökken. Továbbá, a history lejátszása közben a tervezők közvetlenül vagy közvetlenül a következő / korábbi állapotba léphetnek anélkül, hogy egymás után mozognának.

\

Ábra 3: Reprodukálja az előzményeket az record state segítségével

(2) Ezenkívül a részállapot-funkciók a Beszúrás nézet elrendezés és a Standard nézet parancsok beillesztése során is használatosak a 2D-s rajzon, hogy egy olyan nézetet hozzon létre, amely az Állapotfüggvény szakaszait mutatja be. Pontosabban, nagyon hasznos a lemeznézeteknél. Vegyük például a következő esetet.

     \

Ábra 4: State jellemzők a history-ban

\

Ábra 5: State funkció 2D rajzon

A tervezés során ezek az eszközök rendkívül hasznosak lehetnek különféle különleges igényekhez pl.: sávterv készítése. A tervezési munka rugalmasabbá és kényelmesebbé válik.

 

Rövid összefoglaló

Számos hasznos eszköz található a jobb oldali menüben, mint pl. encapsulate, a record state és a history mappa. Használja a kapszulázási funkciót a tervezési folyamat tömörítésére. Használja az állapotfunkciókat a history regenerálásának felgyorsítására, valamint különböző nézetek különböző rekordok létrehozására.