EUREKA
robot és G-kód szimuláció

Szolgáltatásaink

Termékeink

EUREKA – biztonság felsőfokon

A Roboris (Pisa – Italy) által kifejlesztett Eureka Virtual Machining a szerszámgép teljes 3D-szimulációját egyszerű és intuitív grafikus felületen keresztül valósítja meg az utófeldolgozott G-kód segítségével. Az Eureka segít elkerülni a drága munkadarabok megrongálódásának, a szerszámok és alkatrészek megrongálódásának veszélyét, vagy akár a programozási hibák miatti összeomlását. A szerszámgép 3D modell szintű leképezésén vizsgálhatjuk a szerszám ütközéseket, felépíthetjük a teljes megmunkálási környezetet, lefogókkal, asztalokkal, palettákkal, …stb. A szimuláció a generált CNC program alapján történik, vagyis a gép mozgása és a szimuláció ugyanazt a programot használja, ugyanaz a mozgás jön létre. Így már tervezési fázisban ellenőrizhetjük a mozgásokat kiszűrhetjük az esetleges ütközéseket. A testreszabások lehetőségeinek köszönhetően, minden szinten számos fontos gyártó választotta az Eureka-t saját ellenőrző szoftverként és megoldásként ügyfelei számára.

Az Eureka minden kinematikát támogat, korlátlan számú tengellyel, a 2 tengelyes esztergagéptől a többfunkciós megmunkáló központokig. Emulálja a piacon a legnépszerűbb NC vezérlőket: Heidenhain, Fanuc, Siemens, Num, Mazatrol, OSAI, Z32, Fidia, Selca. Az egyéb vezérlők könnyen integrálhatók a szoftverbe. Természetesen a ZW3D teljes mértékben együttműködik a páratlan pontosságú rendszerrel a szerszámgép, szerszám és munkadarab megóvásáért.

Valós idejű szimuláció

Az Eureka a CAM rendszer által generált APT-t vagy ISO-kódot egy 6 vagy több tengelyes robotcella programjába alakítja át egy dedikált utófeldolgozó modul segítségével. A konverziós folyamat során az Eureka kiszámítja a robotok és a külső tengelyek optimális mozgását, amelyek szimulálják a megmunkálás valamennyi aspektusát.

A szoftver olyan problémákat észlel, mint a szingularitások, az ütközések, a határokon túl is képes érzékelni és erőteljes, könnyen használható eszközöket kínál ezek kiküszöbölésére. Az ütközések kiszámítása során figyelembe veszik az összes alkatrészt, beleértve a megmunkált állományt is. A 64 bites verzió lehetővé teszi a korlátlan méretű fájlok nagyon gyors feldolgozását.

Főbb jellemzői: