UP engineering

Gépészeti tervezés és fejlesztés

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

Présszerszámok

Műanyagfeldolgozó szerszámok

Egyéb mérnöki szolgáltatások

Tervezési folyamatunk

– Pontosság a legmagasabb szinten

Minden egyes projekt egyedi, ezért tervezési folyamatunk minden igényre skálázható és elég rugalmas ahhoz, hogy bármilyen méretű céggel együtt dolgozzon. Megfelelő tapasztalat nélkül még egy látszólag egyszerű szerszám esetén is könnyű elkövetni olyan technológiai tervezési hibát, mely általában csak nagyon költséges javítással vagy egyáltalán nem orvosolható.

A szerszámok fejlesztése nagyon nagy gyakorlati tapasztalatot és speciális lemezes, műanyagos gondolkodást tesz szükségessé. Amikor szerszámokat fejlesztünk minden részletet megvizsgálunk, hogy felderítsük a lehetséges problémákat.

A sok éves tapasztalat lehetővé teszi számunkra, hogy fokozzuk a gyártóeszköz teljesítményét a problémamentes működés és a következetes teljesítmény érdekében. Célunk, hogy az általunk tervezett szerszámmal gyártott első termék mérési eredményei a specifikáción belül legalább 90% vagy annál magasabb értéket érjen el.

Gyors és kiváló minőségű szerszámterv a költségek minimalizálása mellett

Terveink 100%-os 3D-s környezetben megfelelő, gyártáshelyes modellstruktúra kialakításával készülnek. A terveket ügyfeleink szabványainak és specifikációinak megfelelően saját belső folyamataikkal összhangban készítjük, annak érdekében, hogy minden munkánk megfeleljen vagy meghaladja elvárásaikat. Általános célunk, hogy a lehető legkevesebb számú művelettel biztosítsuk ügyfeleink számára az alkatrész előállításához szükséges gyártóeszközt. Ezért minden egyes projektnél elvégezzük az alkatrész(ek) végeselemes szimulációját, hogy a lehető legoptimálisabb, legköltséghatékonyabb folyamatot biztosítsuk. Realizáltuk, hogy a legjobb minőségű terveket a rendelkezésre álló legmodernebb technológiák felhasználásával hozhatjuk létre. Ezért használjuk a szerszám-, és gépiparban vezető és legkorszerűbb szoftvereket az általunk kínált szolgáltatások tekintetében.

Költségalapú technológiai folyamattervezés, konzultáció

Míg a tervezés és szimuláció a szerszám összköltségének körülbelül 15%-a, ez az érték az összköltség 60%-át is elérheti – különösen ha az nem megfelelő. Egy olyan versenyképes terméknél, mint a jármű, olyan tényezőket kell figyelembe venni, mint a költség, teljesítmény, esztétika és minőség. Számos olyan paraméter van, amelyek nagy hatással vannak a B.I.W alkatrészek formázási minőségére az autópanel sajtolásakor. A költségalapú tervezés megfelelő módszere csökkentheti a hulladék mennyiségét a gyártásban és a gyártási folyamatokban.

Lemezalakító présszerszámok

Megvalósíthatósági tanulmány; sávterv készítés, optimalizálás, szimuláció

Különböző módszerekkel segítjük a préselési folyamat megértését. A 2D terv célja, hogy ügyfelünk könnyebben megértse a megmunkálási folyamatot és megkönnyítse a két fél közötti kommunikációt. A 2D formátumú sávtervet *.PDF formátumban biztosítjuk. A 3D sávtervet *.STEP formátumban adjuk át, alapját a szimulációs eredményfájlok biztosítják. A szimuláció révén képesek vagyunk kiszámítani a visszarugózás “SpringBack” mértékét és kompenzálni azt, hogy megkapjuk az alkatrész névleges méretét. A szimulált virtuális próbák lehetővé teszik, hogy elemezzük a kritikus területeket, optimalizáljuk a préselési folyamatot, gyorsan megoldva minden problémás területet, amelyek a pontos és hatékony szerszámtervezést biztosítják.

Rutinszerűen tervezzük a nagyméretű, összetett transzfersorokat

A nagyméretű, autó panel és karosszéria elemek gyártása különösen költséges szerszámozást igényel. A transzfersorokat olyan nagyméretű alkatrészek gyártásához használják, ahol nem lehet a terméket előállítani egyetlen présgéppel. Mély ipari tapasztalattal, kiváló minőségű öntvényházas szerszámokat tervezünk, amelyek megfelelnek ügyfeleink műszaki előírásainak, szabványainak és követelményeinek. Ügyfeleinket bevonjuk a szerszámok tervezésének lehetséges fejlesztéseiről szóló beszélgetésekbe.

Transzfersor (présutca) szimuláció

Minden vállalat esetében legfőbb cél az optimális működési rendszer megteremtése és a bevételek legnagyobb mértékű növelése. A számítógépes folyamat-szimuláció azt a lehetőséget kínálja, hogy a valós folyamatokban résztvevő elemek számítógépes leképezésével, megalkossuk egy adott termék gyártási folyamatainak logikai modelljét. Transzferprés-szimulációs szolgáltatásunk fontos információkat nyújt a transzfer-folyamatról, mielőtt megmunkálják, felépítik és kipróbálják a szerszámot. Szimulációs szoftverünk azonosítja a kritikus és a nem hatékony átviteli pontokat. Mindegyik szimulációs iteráció végén mérnökeink részletes jelentést adnak a Go / No-Go területekről az átviteli folyamatban. Ezek a megállapítások lehetővé teszik a változtatásokat és a problémák kiküszöbölését, mielőtt a szerszám megépülne; a költséges és időigényes javítások, módosítások megszüntetése érdekében. A folyamat-szimuláció szolgáltatta eredmények alapján időt, energiát, erőforrást és legfőbbképpen pénzt takaríthatunk meg.

Műanyagfeldolgozó szerszámok

Műanyagfröccsöntés szimuláció és technológiai folyamat optimalizálás

A műanyagfröccsöntő szerszámok tervezésének egyik kulcsfontosságú lépése a gyors és precíz szerszámosztás (mag-, üreg képzés), továbbá a megfelelő technológiai folyamat meghatározása. A 3D műanyagfröccsöntési szimulációval már az első szerszámpróbák előtt vizsgálható és optimalizálható a teljes fröccsöntési folyamat, ezáltal csökkenthető a fejlesztési költség és idő egyaránt.

Az egyszerű ‘nyit-zár’ szerszámoktól kezdve a nagyon összetett gyártóeszközökig

Irodánk teljes körű szolgáltatást kínál az egyszerű nyit-zár típusú prototípus szerszámoktól kezdve a nagyon összetett gyártóeszközökig. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a többkomponensű 2k, 3k, lecsavarómechanizmusos, összeeső magos, hideg-, és forrócsatornás, szűk toleranciájú műanyag termékek területén. Ismerjük az európai és tengerentúli szabványokat is.

BIW, ellenőrző-, hegesztőkészülék tervezés

Hatékonyan és gyorsan elvégezzük a szükséges készülékek tervezését

Egyedi megoldásokat kínálunk a karosszériaépítéshez szükséges ellenőrző-, hegesztő készülékek tervezése területén. A 3D-ben megtervezett szerkezeteket statikusan optimalizáljuk, majd átadás előtt ütközésvizsgálatot, mozgás és virtuális szerelés szimulációt végzünk rajtuk. Ismerjük a szabványokat a B.I.W., külső-, és belső karosszéria elemek, valamint a biztonsági-, utastér alkatrészek területén alkalmazott készülékek esetében is.

Kapcsolódó mérnökirodai szolgáltatások

Kutatás | Fejlesztés | Projektvezetés

Koncepció tervezés

A projekt koncepció szakaszában virtuális CAD/CAM/CAE környezetben előállítjuk a prototípus modellt. A koncepció tervezés a kívánt elképzelés lehetséges megvalósítási alternatíváinak feltárását és az azok közüli legmegfelelőbb kiválasztási folyamatát jelenti. Sokéves tapasztalatunk előnyeit élvezheti, ezáltal csökkennek a projekt költségei, lerövidül a piacra kerülési idő. Ötletét megvalósítjuk 3D-ben, a döntést műszaki számításokkal, fotorealisztikus rendereléssel, animációkkal támogatjuk.

3D-CAD tervezés

A munkadarab részeit szabad formájú felületmodellek, szilárdtest modellek vagy e kettő keverékét használó hibrid modellek segítségével parametrikus és direkt szerkesztéssel készítjük el. Ezekből az egyedi rész-modellekből 3D környezetben állítjuk össze a végső terméket. Az összeállítási modelleken ütközésvizsgálatot hajtunk végre, mely segítségével igazolhatjuk, hogy a termék az alkatrészekből összerakható és terv szerint illeszkednek egymáshoz a komponensek, valamint kinematikai és dinamikai analízis is végrehajtható.

FEA/CAE szimuláció

A szimuláció segítségével már a termék életciklusának kezdeti szakaszán képet kaphatunk a használat során lejátszódó folyamatokról. Végeselem rendszerek használatával előzetesen tudjuk ellenőrizni a termékeket, megszűnik a felesleges prototípusgyártás és ezzel párhuzamosan csökkennek a költségek valamint gyorsabb és megalapozottabb döntések meghozatalát is lehetővé teszi. Gyártást segítő szimulációink keretében a különleges alakítási technológiákkal gyártható alkatrészek alakítási szimulációját is elvégezzük, így becsülni tudjuk az alakváltozáskor keletkező hibákat.

CAM programozás

Sokéves tapasztalat, nagyon változatos projektek, tudjuk, hogy pontosan milyen módszer a legjobb a gyártási folyamatok optimalizálására. A CAM programokkal a forgácsolás technikai folyamatát, a megmunkálási ciklusok szerszámpályáit és a tényleges gyártáshoz szükséges CNC-programot készíthetjük el nagy pontossággal. Ami CAD-el modellezhető azt CAM-el meg tudjuk munkálni. Az elkészült CAM programokat teljes dokumentációval, felfogási és szerszámozási lapokkal kiegészítve adjuk át. A programokat minden esetben ütközésvizsgálatnak vetjük alá.

CAD rajz készítés

A tervezés lezáró fázisa a gyártás megkezdése előtt a műszaki rajzok elkészítése, melyek nagy figyelmet, magasfokú pontosságot igényelnek. A műszaki rajz határozza meg az alkatrész alakját, méreteit, darabszámát továbbá tartalmazza az alkatrész gyártásához szükséges összes műszaki tulajdonságát, hőkezelés, felületkezelés stb. A részletrajzokon kívül minden esetben készül az egyes alkatrész csoportokról rész-összeállítási, majd a teljes konstrukcióról összeállítása rajz is. A kereskedelmi tételek és alapanyagok megvásárlásához a beépülő alkatrészekről darabjegyzék, darabjegyzék, BOM (Bill of Materials) lista készül.

Prototípus gyártás

Erős támogatásunk itt nem áll meg, támogatni tudjuk Önt a fejlesztés utáni szakaszban is. Az autóipari egységek fejlesztésekor egyre gyakrabban jelentkezik igény a különböző elő-szériák és prototípusok készítésére. A nullszériás gyártás a műszaki termékfejlesztés folyamatának befejező szakasza. A szimulációk eredményeire támaszkodva közösen kiválasztjuk a megfelelő gyártási folyamatot STL-, lézer-sinter technológia, CNC marás és sok egyéb közül. Segítünk Önnek a fejlesztési idők lerövidítésében, a termékek minőségének növelésében és a költségek csökkentésében.

Hisszük, hogy hazánkban is lehet korrekt, együttműködő,
felelős mérnökirodai szolgáltatást nyújtani.

Érdeklődés mérnöki szolgáltatásunkkal kapcsolatban