SimWise FEA

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

SimWise – a korszerű végeselem rendszer 

Mi a FEM vagy FEA? 

Kezdjük azzal, hogy bemutatjuk Önnek, hogy mi a végeselem-módszer (FEM). Ez valójában nem annyira összetett, mint amilyennek hangzik. A végeselemes analízis a fizikai szerkezet matematikai modelljét képviseli, ami magában foglalja az elemeket, anyagmodelleket, peremfeltételeket és mindazon tulajdonságokat, amelyek a fizikai valóságot modellezik. A módszer lényege a vizsgált geometria véges kis részekre (véges elemekre) bontása, és az elemeket összekapcsoló csomópontokra ható csomóponti terhelések és a hatásukra létrejövő kimenő mennyiség közötti kapcsolatot leíró egyenletrendszer megoldása. A FEM-t FEA-ként (Finite Element Analysis) is lehet nevezni.

…a SimWise FEA megoldása teljesen integrálódik a ZW3D-be

 A SimWise FEA a ZW3D egy olyan végeselem-elemző eszköze, amely a ZW3D-ben (vagy más CAD rendszerben) tervezett mechanikai alkatrészek lineáris stressz-elemzését végzi a megszokott környezetben.

A geometriát közvetlenül a ZW3D-ből továbbítja és lehetővé teszi, hogy strukturális specifikus entitásokat adjon hozzá a modellhez, ami a kialakítás funkcionális szerkezeti prototípusát eredményezi. Szimulálja ezt a prototípust a fejlett fizikai és matematikai technikák alkalmazásával és bemutatja a szimuláció eredményeit különböző grafikus és numerikus formátumokban. Gyorsan meghatározhatja, hogy a tervezése elég robusztus ahhoz, hogy megfelelően működjön, vagy módosításokra van szükség. Minden a számítógépen, mindezt költséges és időigényes fizikai prototípusok nélkül és garanciavállalási problémák előtt.

Valósághű szimuláció – csinálni vagy csináltatni?

Olyan mérnöki eszközt keres, amely megoldja a tervezési problémákat, csökkenti a prototípus gyártási költségeket, gyorsabban ellenőrzi a terveket és együttműködik a meglévő Windows alapú 3D CAD rendszerével, vagy önálló alkalmazásként használható? A SimWise több verzióban elérhető az alapfunkcióktól egészen a nagy tudású 4D elemzésekig. Használható teljes értékű, önálló FEA szoftverként, de van direkt a ZW3D számára készült beépülő szakmodulja is.

Az általunk kínált szimulációs szoftvermegoldások mellé egyéni igényeket szem előtt tartó oktatást, valamint magyar nyelvű technikai háttértámogatást biztosítunk.
Azon partnereinknek, akiknél az analízis rendszerek bevezetése a felmerülő problémák gyakorisága miatt nem indokolt, vagy anyagi korlátok miatt nem lehetséges, szimulációs szolgáltatást is kínálunk.

SimWise FEA 4D mozgásszimuláció, feszültségelemzés, optimalizálás

A SimWise 4D segítségével szimulálhatja az összeszerelés, a “méret” komponensek merev testdinamikáját, meghatározhatja az alkatrészek interferenciáit és ütközési reakcióit, meghatározhatja a mozgás által kiváltott stresszt, fizikai alapú animációkat és tesztelheti a vezérlőrendszereket.

 

[tx_row]
[tx_column size=”1/2″]

[/tx_column]
[tx_column size=”1/2″]

[/tx_column]
[/tx_row]