Szabványelemek importálása a ZW3D-be

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

 

Az ipari cégek többsége a tervezési munka során a különböző szabványelemek használatával csökkentheti a tervezési időt azáltal, hogy a modellek automatikusan létrehozásra kerülnek. Ez egy nagyszerű módja a munka hatékonyságának növelésére, ezek a szabványos elemek katalógusokból lehetséges kiválasztani. A ZW3D többféle módon támogatja a szabványos alkatrészek importálását. A grafikusan megjelenített felületen könnyedén kiválaszthatók a szükséges elemek, azokat gombnyomásra a modellezőbe küldhetjük. Parametrikus rendszer lévén bármikor módosíthatjuk méreteit.

1. Linkek a jól ismert online alkatrészkönyvtárakhoz, a “CadRegister” és a “TraceParts” oldalakhoz, a standard alaktrész ingyenes letöltéséhez.

2. Létre kell hozni egy „alkatrészcsaládot” a ZW3D testreszabható szabványos alkatrészeinek segítségével, és ezt hozzáadhatja a vállalati vagy egyéni alkatrészkönyvtárhoz jövőbeni felhasználásra.

3. A ZW3D egy integrált Partsolution könytárat is kínál a standard alkatrészek használatának megoldására.

 3.1 Először is győződjön meg róla, hogy a Partsolution-t telepítette a számítógépre, és kiválasztotta a megfelelő nemzetközi szabványokat vagy vállalati szabványokat.

 3.2 Nyissa meg az Application Manager alkalmazást, és győződjön meg róla, hogy a Partsolution elérhető.

3.3 Válassza ki a szükséges műveletet (lenti kép) A ZW3D elérhetővé teszi a szabványos alkatrészeket és a részegységeket az összeállításba építéshez A méretet is módosíthatja, majd a modelleket importálhatja és exportálhatja.

3.4 Válassza ki a szabványos alkatrészméretet a Termékkatalógusból.

3.5 Importálja a szabványos alkatrészt a modelltérbe majd a kényszerek használatával állítsa megfelelő pozícióba.

Összefoglaló: A ZW3D Partsolution integrációja közel 100 millió szabványos 3D modellt biztosít, amely átfogóan lefedi a főbb szabványokat:

A könyvtár tartalmazza a különböző kereskedelmi elemek legújabb 3D-s szabványait (például csavarokat, anyákat, illesztőszeget, tömítéseket, kulcsokat, szegecseket, motorokat  stb.) Összesen 100 kategória és 300 alkategória, több mint 1500 sorozat és közel egymillió standard modell.