ZW3D 2021 – Kiterjesztett funkciók, barátságosabb interakciók

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

ZW3D 2021 Főbb Újdonságai

Az új verzió kiterjesztett funkciókat kínál a CAD tervezéshez és a CAM programozáshoz, valamint jobb, teljesebb  felhasználói élményt nyújt, segítve a bonyolultabb feladatok megoldását.

 

Itt vannak a ZW3D 2021 legfontosabb frissítései:

 

Barátságosabb interakciók

A ZW3D 2021-ben a felhasználói élmény tovább javult néhány apró, mégis figyelemreméltó új funkcióval. Például az újonnan megjelent Command Search segítségével gyorsan kereshet parancsokat kulcsszavak alapján, ami hasznos segítséget nyújt az ismeretlen funkciókhoz. Az ismétlődő munkában pedig a Script Record segíthet – ha a parancsokat szkriptként rögzíti, azok ezután egy kulcsként állíthatók be, hogy legközelebb egy kattintással gyorsan elvégezhesse a műveletet. Ezenkívül a derékszögű koordináta-rendszer most már teljes mértékben támogatott, beleértve a 2D / 3D nullpont tengelyt, a Datum síkot és a Datum CSYS-t, amely segít a vázlat tervezésében, modellezésében, a PMI méreteiben és az összeszerelési kényszerek beállításában is.

Figure 1. Search needed commands by Command Search.png

Ábra 1. Megjelent a Parancskereső (Command Search)

Figure 2. Datum Axis is supported.png

Ábra 2. Datum Axis támogatott lett

 

 

Kiterjesztett CAD képességek

 

A barátságosabb felhasználói élmény érdekében a CAD funkciók bővítésre kerültek a jobb minőségű tervezés eléréséhez. A vázlattervezéshez olyan új funkciók állnak rendelkezésre, mint például az Offset Constrain, amely korlátokat ad az eltolt entitásokhoz, az Equal Curvature Constraint a görbék és felületek simább megvalósításához, a Cosmetic Sketch a modellezési folyamat referenciáinak biztosításához stb.

Ami a modellezést illeti, a G2 Blend támogatottá vált, mely a nagyobb pontosságú rádiuszt és körívet vegyíti a felületek még pontosabb kialakításának érdekében. Az új Cross Trim funkció több felületet képes egyszerre levágni és varrni.

Az összeszerelést figyelemre méltóan fejlesztették az olyan új funkciók is, mint az Include Unplaced Component, mely virtuális komponensek beszúrására hivatott az összeszerelési fába és a 3D-s BOM, a Clearance Check az felületek közötti minimális távolság észleléséhez, és a Batch Attribute Edit, hogy egyszerre több attribútumot alkalmazhassunk az objektumokra.

Figure 3. Streamlined design of higher precision by Equal Curvature Constraint.png

Ábra 3. Nagyobb pontosságú tervezés az egyenlő görbék korlátozásával

Figure 4. The G2 Blend option is supported to get a higher-quality fillet or blend face.png

Ábra 4. A G2 Blend opció támogatásával jobb minőségű rádiusz vagy hajlított felület érhető el 

 

 

Optimalizált CAM programozás

 

A CAM modul fejlesztéseiről szintén érdemes szót ejteni. Például többféle szerszám lett támogatott az esztergáló modulban, beleértve az ötszöget, a hatszöget és a nyolcszöget is. Sőt, a teljes gépi szimulációt a Machine Builder (szerszámgép építő), a CNC Controller (CNC vezérlő), a Machine Register és az új mérőeszközök stb. frissítették. Ez segít a tényleges megmunkálási folyamat egyszerűbb és pontosabb szimulálásában.
Ezenkívül a CAM műveletek listája most már exportálható Excel táblázatba, ahol a megmunkálás egy adott koordinátája is megjeleníthetővé vagy elrejthetővé vált.
Végül az Arc Fitting funkciót támogatja a 2X marás, az 5X marás és a felület gravírozás is, hogy elősegítse a jobb minőségű szerszámpályák létrehozását.

 

Figure 5. The newly-supported cutting tools for turning.png

Ábra 5. Új szerszámok az esztergáláshoz

Figure 6. The upgraded Full Machine Simulation.png

Ábra 6. Továbbfejlesztett Teljes szerszámgép szimuláció

 

Összefoglalva: A ZW3D 2021 sok új funkciót és optimalizálást hoz a jobb felhasználói élmény és erősebb CAD / CAM képességek elérésnek érdekében.

Már elérhető a ZW3D 2021 30 napos ingyenes próbaverziója…