ZW3D CAM 5 tengelyes megmunkálás

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

A tudásalapú integrált tervező- és megmunkálás tervező rendszer felhasználói köre folyamatosan bővül Magyarországon is. A világ vezető beszállítói éppen úgy bíznak a ZW3D tudásában és képességeiben, mint azok a magyar üzemek akik e szoftver révén lettek igazán ütőképesek és váltak elismert beszállítóvá. A ZW3D egyszerűbbé tette az 5 tengelyes programozást azzal, hogy alapműveleteket vezetett be a gyakori 5 tengelyes megmunkálási stratégiákhoz. A rendszer alapját az erőteljes QuickMill technológia biztosítja, mely automatikus felület azonosítással és rugalmas szerszámpálya szerkesztővel egészül ki. A barátságos felhasználói környezetnek és a nagymértékű integrációnak köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben hozhatunk létre szerszámpályákat és módosításokat a geometrián adatvesztés nélkül.

 

 

Plane cut 
Követelmény: általános felület
Az 5 tengelyes síkmarás egy párhuzamos maráson alapuló vágási mintát hoz létre a felhasználó által meghatározott szögben az X tengelyhez képest. Ez a vágási minta használható a szerszám csúcsának vagy az eszköz érintkezési helyének a vezérlésére. Lehetőség van a szerszámtengely síkra korlátozására (4 tengelyes marás) vagy egy adott területre tájolásra is (3 tengelyes maráshoz).

 

 

 

Swarf cut
Követelmény: alkatrész felület (part surface) és vezető felület (drive surface)
Az 5 tengelyes Swarf Cut művelet vezérlőfelületeket használ a szerszámútvonal kiszámításához. A szerszám tengelyét olyan meghajtófelületek vezérlik, amelyekkel a szerszám oldala érintkezik. A szerszám alját (érintkezési pont) részben felületek vezérlik. 

 

 

 

Side cut
Követelmény: általános felület (general surface)

 

 

 

Drive curve 
Követelmény: 3D profil egy támogatott felületen
A megmunkálást ezen görbék mentén hajtja végre és tiszteletben tartja a vágandó felületi geometriát. Ez a művelet ugyanazt az Axis Control funkciót használja, mint az 5 tengelyes síkvágás művelet. A támogat felület hozzáadásával a vezető görbe befelés és kifelé is vezethet függőlegesen a tartófelülethez úgy, hogy a biztonság garantált legyen.

 

 

 

Flow cut 
Követelmény: vezető felület (drive surface) és referencia művelet (reference opreation)
Referencia művelet lehet egy 5 tengelyes Swarfcut vagy egy 5 tengelyes Drive Curve Cut, mint referencia művelet, amely két külön megmunkálást tartalmaz. Ezt a két műveletet áramló görbekként használja. A Swarfcut vagy a Drive Curve Cut is több mélységgel is rendelkezhet. A ZW3D CAM választja ki a két alsó vágást áramló görbékként.

 

 

5X ISO Guide surface ISO cut
Követelmény: alkatrész felület és meghajtó felület
Minden 5 tengelyes ISO műveletnek rendelkeznie kell a meghajtó felülettel/felületekkel (drive surface), mint a vezetőfelülettel (guide surface), általános célú felületként (general surface) jelöljük meg a vágási célt (cutting target). A meghajtófelület által definiált vezetőfelület a szerszámtengelyet arra készteti, hogy kövesse normálisát az iso vonalak mentén.

 

 

 

Inter path
A megmunkálási koordinátarendszerek közötti váltást segíti az indexelés meghatározásával (3 + 1 vagy 3 + 2).

Lépés az Inter path használatához:

1. Állítsa be a szükséges keretet
2. Hozzon létre eszköztárat az egyes keretek alapján
3. Illessze be az inter path-et két különböző műveletből álló művelet között

 

 

 

Szimultán mozgások 4X (X,Y,Z,A)
Követelmény: 4X vezérlő felületek meghatározása a parameter form-ban, a használni kívánt gépnek megfelelően kell meghatározni a használni kívánt műveletet.

 

 

Szimultán mozgások 5X (X,Y,Z,A,C)
Követelmények: 5X szimultán mozgásmód meghatározása (normál esetben az alapértelmezett beállítás az 5X szimultán üzemmódra vonatkozik), a gépi jellemzők meghatározása a használt 5X művelet szerint

 

 

 

Elérhető előre definiált post-processorok a ZW3D-ben
Menjünk a Machine option-re és ott találjuk az előre elkészített elérhető post-processzorok listáját.