ZW3D CAM szerszám érintkezése az munkadarabbal

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

A ZW3D-ben több lehetőség is létezik a szerszám fogásvételének elkezdésére, de ezen lehetőségeket nem mindenki találja meg elsőre. Nekik nyújt segítséget az alábbi leírás. 
A legkézenfekvőbb talán, ha használjuk a címsorban lévő ramp vagy helical parancsok valamelyikét, mely arra hivatott, hogy a munkadarabba történő fogásvételt szabályozni tudjuk, vagy tetszőleges külső-belső marópályát alakítsunk ki segítségükkel. Használatával az egész szerszámpálya ramp vagy helix taktika szerint lesz felépítve. Amint lenyitjuk a parancsot számos lehetőség közül választhatunk és könnyen a kedvünkre tudjuk formálni. 

 

 

 

Van, hogy mi egy szimpla 2 tengelyes spiral, zigzag, box stb megmunkáló ciklust szeretnénk az előbb említett ramp és helix stratégia helyett alkalmazni, de a szerszám nem tud kívülről fogásba állni, viszont ez esetben sem szerencsés ha a maró “beleesik” az anyagba és nagy előtolással kezdi a szerszámpályát. Ők az alábbi kép alapján tudják szabályozni és beállítani a szerszám fogásba állását. Itt számos lehetőség áll rendelkezésükre melyet bátran próbálgassanak, hogy a célnak megfelelő szerszámpályát kapják.