ZWSim – Structural

Navigáció

Elérhetőségeink

+36 30 823 0149

info@upengineering.hu

Kövessen bennünket a Facebookon!

UP Engineering Official | Facebook

ZWSim Structural 2021: FEA Szerkezeti Szimuláció

2021 januárjában a ZW3D-be egy új végeselemes szimulátor debütált. A ZWSim Structural – a ZWSOFT által multidiszciplináris szimulációra kifejlesztett CAE terméksorozat részeként – szimulálja a szerkezetek fizikai viselkedését, és ennek megfelelően ellenőrzi a tervek megvalósíthatóságát a gyártás és az építés előtt a termelékenység növelése érdekében, miközben csökken a fejlesztési idő és a költségek.

The clear workflow and intuitive interface of ZWSim Structural

1. ábra. A ZWSim Structural egyszerű és intuitív kezelőfelülete

 

Szerkezeti elemzés: pontos, gyors és változatos

A végeselemes módszerrel (FEM), többszörös mátrix algoritmusokkal és a sajátérték-kinyerési módszerrel a ZWSim Structural pontosan és hatékonyan szimulálja a szerkezeteket. A lineáris statika, a kihajlás, a frekvencia, az állandó és átmeneti állapotú hőátadás elemzésének támogatása segít a mérnököknek olyan területeken, mint pl.: a gépipar, autóipar, hajózás, repülőgépipar, elektronika, mélyépítés stb, hogy gyorsan és pontosan elemzeni tudják termékeik vagy szerkezeteik szilárdságát, merevségét, stabilitását, rezgését és hővezetését.

Multiple types of structural simulation

Ábra 2: Többféle szerkezeti szimuláció

 

Teljes körű szimuláció fejlett elő- és utófeldolgozással

A peremfeltételek beállításai nagyban befolyásolhatják a szimuláció pontosságát. A saját fejlesztésű Overdrive kernel által elérhető hatékony modellezési lehetőségek -parametrikus modellezés, test-felület hibrid modellezés, direkt modellezés – lehetővé teszik a modellek gyors és egyszerű módosítását és javítását a ZWSim Structural kezelőfelületén. Mi több, kompatibilis több mint 20 különböző fájlformátummal, így könnyedén importálhat akár kész modelleket is a még pontosabb szimuláció érdekében.

Miután a modell készen áll, be kell állítani a vizsgálat tárgyának alapanyagát, amely az egyedi igényeknek megfelelően könnyen testreszabható és hozzáadható a könyvtárhoz, hogy kényelmesen újra felhasználható legyen a későbbiekben. Az alkatrész beállítása közben a CAD környezet funkciói támogatottak, így a paraméterek könnyen és egyszerűen beállíthatók. A tényleges környezet valósabb szimulálása érdekében a FEA környezetben megszokott kényszerek, szerkezeti és hőterhelések elérhetőek.

Multiple constraints and loads

3. ábra. Kényszerek és terhelések

 

Ami a hálózást illeti, a Hybrid Advancing-Front & Delaunay Mesh Generation több tízmillió kiváló minőségű 1D/2D/3D háló létrehozását teszi lehetővé, amelyek mennyisége és minősége könnyen ellenőrizhető, és a méret rugalmasan szabályozható. A fenti összes előfeldolgozási beállítás ellenőrzése után hatékonyan futtathatja a szimulációt és megkaphatja az eredményeket, amelyek különböző formában jeleníthetők meg, például ábrák, táblázatok vagy animációk.

Powerful mesh generation

4. ábra. Nagy teljesítményű hálózás

 

Az először tavaly megjelent ZWSim-EM (elektromágneses szimulátor) után, a ZWSim Structural debütálása újabb fontos előrelépést jelent a ZWSOFT All-in-One CAx termékmátrixában, hogy a ZW3D képes legyen a multidiszciplináris szimulációra, így a jövőben még hatékonyabban kielégítse a mérnökök igényeit a tervezéstől az elkészült szerkezet ellenőrzéséig.
A ZWSOFT a jövőben folytatja a ZWSim Structural képességeinek kibővítését, hogy hogy a mérnökök gyorsabban ellenőrizhessék és előállítsák a kiváló minőségű termékeket.

Ha érdekli a szoftver és szeretné kipróbálni keressen bennünket az info@upengineering.hu elérhetőségen.